11.3 C
Brno
Pátek, 18 října, 2024
- Reklama -časopis
- Reklama -časopis
DomůFinanceCo je Ethereum

Co je Ethereum

Snad k nejznámějším kryptoměnám patří Bitcoin, o kterém už bylo napsáno mnohé. Setkat se můžeme i s decentralizovanou platformou Ethereum, která je založená na technologii blockchain, umožňující vývoj a provozování chytrých smluv a decentralizovaných aplikací.

Ethereum, seznamte se

Pokud vás blíže zajímá, co je Ethereum, pak vězte, že tato decentralizovaná platforma byla zavedena už v roce 2015 Vitalikem Buterinem a patří k nejvýznamnějším projektům v oblasti kryptoměn a blockchainu. Ethereum poskytuje rozšířenou platformu pro programování a spouštění aplikací. Hlavním cílem je umožnit vývojářům vytvářet decentralizované aplikace, jež fungují na základě chytrých smluv, což jsou programy automaticky provádějící až dlouhodobé akce na základě předem daných pravidel. Díky tomu dochází ke snížení závislosti na tradičních prostředcích a přinesení možnosti vytvoření bezpečných a transparentních systémů.

Ethereum funguje na principu decentralizace. Proto nemá žádná centrální autorita plnou kontrolu nad sítí, všechna data a transakce jsou uloženy na blockchainu, jež je distribuovaný mezi vícero počítači po celém světě. Díky decentralizaci je zajištěna lepší bezpečnost, ale i odolnost vůči útokům a výpadkům.

Ether, vnitřní token Ethereum

Zkratka ETH označuje vnitřní token Ethereum s názvem Ether. Slouží jako prostředek směny na síti, je používán i pro placení poplatků za transakce a spouštění chytrých smluv.

Za poslední léta prošlo Ethereum velkým vývojem, dříve bylo postaveno na Proof of Work konsenzu, dnes probíhá přechod na Proof of Stake, uživatelé tak mohou přispívat k provozu sítě a ověřování transakcí.

Síť Ethereum je otevřená a transparentní, všichni účastníci sítě mohou nahlížet na transakce a stav sítě, tím je zajištěna průhlednost a zabránění podvodům či manipulaci se záznamy.

Více informací najdete na freecoin.cz.

zeny

Mohlo by Vás zajímat

PR článek